Vellykket faglig samling i Bodø

Publisert

– Det var kjekt å treffes igjen etter mer enn fem måneder med strenge korona-begrensninger. Fagsamlingen med foredrag og befaringer i Bodø fra 21. til 23. august ble et vellykket arrangement med ringvirkninger langt utenfor vår egen bransje, forteller daglig leder Merete Bellingmo i NAML.

– I tider som disse blir det lett til at bedriftene først og fremst tenker på seg og sitt. Det er helt naturlig, men samtidig farlig. Vi er alle en del av et stort samfunnsmaskineri, og for at det skal snurre og gå i vår del av dette maskineriet er vi avhengig av at også de andre delene snurrer rundt, sier Merete Bellingmo.

– Derfor var fagsamlingen vår i Bodø i august så viktig. Når vi som gruppe reiste til Bodø, bodde på hotell og brukte byens serveringssteder bidro vi positivt til deler av byens og landets næringsliv som har slitt tungt det siste halve året, og som nå virkelig behøver at publikum igjen begynner å benytte seg av tjenestene deres. Samtidig beviste vi at det går an å treffes og ha faglige seminarer selv under en global pandemi, slår den daglige lederen i NAML fast.

Vellykket faglig samling i Bodø2.jpg

Gode systemer rundt smittevern
Hun presiserer at smittevernreglene ble håndhevet strengt under hele arrangementet.

– Denne samlingen innebar noen nye rutiner sammenlignet med hva vi er vant til fra tidligere, men disse rutinene sitter etterhvert i ryggmargen vår etter snart seks måneder med Covid-19. Folk var flinke til å vaske hender og til å holde avstand, og hotellene både i Bodø og resten av landet er profesjonelle og har systemer rundt smittevern. Nå har det gått ti dager siden arrangementet, og ingen av de 47 deltagerne har meldt om problemer i etterkant, forteller hun.
Vellykket faglig samling i Bodø3.png

En nyttig påminnelse
– Samtidig er det selvsagt en viss risiko knyttet til å møtes på denne måten. Dersom noen av deltagerne hadde blitt syke i etterkant ville vi andre måttet gå i karantene. Hvis alle er flinke til å overholde smittevernreglene er det imidlertid liten sannsynlighet for at noe slikt vil skje.

– Det at handlingene til hver enkelt kan få slike konsekvenser for fellesskapet er kanskje også en nyttig påminnelse om hvor viktig handlingene til hver enkelt er for at vi kan kontrollere denne pandemien inntil de finner en vaksine, sier Bellingmo.

Vellykket faglig samling i Bodø4.png

Vi må ikke slutte å møtes
Hun forteller at turen til Bodø var den første flyturen etter 12. mars for de fleste av deltagerne.

– Inntrykket vi fikk der oppe var at vi også var den første store gruppen som kom på besøk siden korona-utbruddet i mars. Det forteller litt om hvor lammende denne pandemien har vært på en del av samfunnsmaskineriet som vi må huske på å bruke fremover. Vi kan kanskje ikke tenke like stort som før når det gjelder samlinger og faglige seminarer, men vi må definitivt ikke slutte å møtes, slår hun fast.

Vellykket faglig samling i Bodø5.jpeg

Europeisk kulturhovedstad i 2024
Selve samlingen karakteriserer hun som svært vellykket.

– Faglig fikk vi diskutert aktuelle temaer som rekruttering av lærlinger i distriktene, sirkulærøkonomi og det nye kvalitetssystemet vårt NAML Pro, og vi var på en interessant befaring i sentrum hvor vi blant annet så på takterrasser, parkanlegg, fontener og nye bakgårder. Bodø er utpekt til europeisk kulturhovedstad i 2024, og det satses friskt i byen, forteller Bellingmo.

Samlingen hadde et stort fokus på sosialt samvær og målsetting om å  opprettholde nettverket mellom medlemsbedriftene. Programmet  var lagt i Bodø og omegn med et høydepunkt ute på Landego fyr, hvor det ble en lang og hyggelig lunsj med fantastisk sjømat, musikk, skrøner og forfriskende bad.

– Konklusjonen fra NAML-bedriftene i Bodø  var at det var hyggelig at vi kom på besøk, og hyggelig at vi reiste igjen så det ikke blir for mange bedrifter om beinet der oppe de neste årene, avslutter en smilende daglig leder i NAML.

Vellykket faglig samling i Bodø6.jpg