Gjennestad med hat-trick i skole-NM

Publisert

Under skole-NM for anleggsgartnerfaget ved Gjennestad vgs i går var det arrangørskolen selv som gikk til topps i konkurransen. Vinnerlaget bestod av Isak Kjølner og Dave Derder, og de tok seieren i skarp konkurranse med sølvvinnerne Mære landbruksskole ved Sigurd Myhre Klefstad og Per Simen Nyvik og Øksnevad vgs ved Sean Kinden og Ida Hodnefjell - som kapret bronsemedaljen.

Da Gjennestad ble kåret til vinnere av skole-NM i anleggsgartnerfaget ved Gjennestad vgs i går var det tredje gangen på rad at Vestfold-skolen gikk til topps i konkurransen. I 2019 var det Arne Hangerhagen og Johanne Elida Kalager som sikret seieren for Gjennestad, og etter to års pandemipause sikret så Else Maria Øverland og Truls Godli seieren til tittelforsvareren under fjorårets konkurranse.

I år var det Isak Kjølner og Dave Derder sin tur til å forsvare tittelen, og enda en gang ble Gjennestad utropt til vinnere da en lang konkurransedag var gjennomført.

 

Alle deltagerne er vinnere
Ifølge Kai Raundalen, fagansvarlig for byggfag og naturbruk ved Gjennestad, var det svært tett mellom vinnerne og Mære, og konkurransen avslørte også et gjennomgående høyt nivå på deltagerne.

- Alle fem lagene kom mer eller mindre i mål med oppgavene sine, og de jobbet jevnt og bra alle mann. Jeg synes også at det var fine oppgaver i år, og jeg er helt enig med Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway som i forkant av konkurransen utropte alle deltagerne som vinnere.

- Det å stille opp i denne konkurransen, og jobbe med krevende oppgaver framfor et så stort publikum som det som var til stede i dag, gjør hver og en deltager til en vinner. Derfor synes jeg at også Lena-Valle ved Hans Petter Grønlien og Ole Eklund og Kalnes ved Patrick Bjørn-Johnsen og Elias Fredrik Gjølstad skal nevnes, sier han.

 

IMG_0462.JPG

 

Svært ulike tilnærminger til oppgaven
Fagansvarlig i NAML, Bjørn Aakerholt, var en av mange publikummere ved arrangementet, og er enig med Raundalen i at det var et bra nivå på deltagerne i år. Han bet seg også merke i svært ulike tilnærminger til hvordan oppgavene ble løst.

- Det er underveis i konkurransen man ser den største forskjellen på lagene. Når de er ferdige ser det jo likt ut, som det skal, men underveis er det alltid like morsomt å se hvordan de forskjellige lagene jobber. Slik jeg opplevde konkurransen lå lenge Mære best an, mens Gjennestad så ut til å være litt bakpå. Men det viste seg at de likevel hadde en god plan på fremdriften, sier han.

*

Fotos: Njål Arve Melberg

 

IMG_0404.JPG